Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Η κατανάλωση καυτερών φαγητών απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

 Μπορεί να μην είναι σαφές ακόμα για ποιο λόγο συμβαίνει, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατανάλωση καυτερών φαγητών φαίνεται να απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας.

Η έρευνα έγινε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και σ'αυτή συμμετείχαν Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες. Στο μικροσκόπιο μπήκαν τα πικάντικα φαγητά τα οποία διακρίνονται για τις ποσότητες μπαχαρικών που περιέχουν, όπως είναι το κάρι, οι καυτερές πιπεριές, το πιπέρι κ.ά. και το κατά πόσο αυτά συμβάλλουν στην επέκταση της μακροζωίας και την αποτροπή του πρόωρου θανάτου.

Για τις ανάγκες της έρευνας, αναλύθηκαν τα ιατρικά στοιχεία και οι διατροφικές συνήθειες 500.000 Κινέζων, ηλικίας 30 έως 79 ετών. Η μελέτη, που διήρκεσε 7 χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτής 20.000 άτομα κατέληξαν. 


Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν καυτερά φαγητά τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο 14% μικρότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου, ενώ όσοι έτρωγαν καυτερά φαγητά μία έως δύο φορές την εβδομάδα, είχαν 10% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, υπάρχει όντως συσχέτιση ανάμεσα στα καυτερά φαγητά και στο μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η σχέση αυτή είναι καταλυτική και σίγουρα χρειάζονται περισσότερες μελέτες για το θέμα.

 naftemporiki.gr
12/8/15
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin